Rusko se ohledně sankcí USA připravilo na „nejhorší scénář“

globe-32299_960_720

Dave DeCamp, Antiwar.com

 

Mluvčí ruského prezidenta Vladimira Putina ve čtvrtek uvedl, že Moskva je připravena na „nejhorší scénář“, pokud jde o nové americké sankce vůči Rusku.

„Nepřátelství a nepředvídatelnost amerických akcí nás obecně nutí být připraveni na nejhorší scénáře,“ řekl novinářům mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.

Komentáře přicházejí poté, co zpráva agentury Bloomberg uvedla, že Bidenova administrativa dokončuje přezkum údajných ruských akcí a očekává se, že brzy oznámí nová opatření proti Moskvě.

Bidenova administrativa už dříve napařila sankce ruským úředníkům kvůli zacházení s opoziční figurou Alexejem Navalným a dále vyhrožuje.

Ve čtvrtek přístup USA k Moskvě kritizoval také ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov. Zmínil článek, který nedávno napsali dva lidé z Atlantické rady financované NATO a který požadoval nový přístup k Rusku, od kterého se ostatní zaměstnanci think-tanku distancovali.

„Dokonce i pro-washingtonská nevládní organizace, jako je Atlantická rada, zveřejnila materiál kritizující politiku slepé uličky vůči Rusku, která nepřináší žádné výsledky, pokud jde o cíle, které byly oznámeny při zavedení těchto sankcí,“ uvedl Lavrov.

Lavrov také reagoval na nedávné zprávy, které uvádějí, že USA přemýšlejí o nových sankcích. „Budeme reagovat na všechny nepřátelské kroky, to je samozřejmé. Dosud jsem neviděl žádná konkrétní rozhodnutí, nic nebylo oznámeno,“ řekl.

Překlad Messin

 

Zdroj:  https://news.antiwar.com/2021/04/08/russia-prepared-for-worst-scenario-with-possible-us-sanctions/