11.září po 22 letech

globe-32299_960_720

Paul Craig Roberts, Global Research

Dnes je 22. výročí útoku na Světové obchodní centrum a Pentagon, známého jako 11.září. Po 11. září vyrostla generace 22letých, kterým tato událost pravděpodobně nic neříká. Dozvědí se, že to byl útok na Ameriku podobného typu jako japonský útok na Pearl Harbor a 11. září 2001 zmizí v historii.

Je nepravděpodobné, že by s někdo mladší 40 let příliš zabýval 11. zářím. Dnešnímu 40letému člověku bylo v září 2001 18 let a pravděpodobně by obavy ohledně 11. září zavrhl jako konspirační teorii. Dnešní mládež spíše pochoduje na podporu „různých všudypřítomných společenských problémů“, než aby se zajímala o zdroj a účel útoků z 11. září 2001.

V průběhu let jsem informoval o narůstajícím množství důkazů, které poskytli vědci z organizace Architekti a inženýři za pravdu 11. září od architekta Richarda Gage, dokud ho organizace, kterou vytvořil, na žádost vlády neodstranila, čímž organizaci účinně zničila.

Ale pro mě vždy byla důkazem toho, že 11. září byla vnitřní práce skutečnost, že nikdo z vládních a bezpečnostních agentur nikdy nebyl hnán k odpovědnosti za nejhorší ponížení, jaké kdy bylo uštědřeno údajné „velmoci.“

Místo toho trvalo rok, než Bílý dům vůbec souhlasil se vznikem oficiálního pokusu o ututlání – Komise pro 11. září, další z dlouhé řady komisí, jako je Warrenova komise, která potvrzuje oficiální příběh. Pokud by pár mladých Saúdských Arabů skutečně porazilo celý národní bezpečnostní aparát Spojených států, Bílý dům by řval a padaly by hlavy.

Neokonzervativci právě tehdy volali po „novém Pearl Harboru“, aby mohli zahájit své ničivé války proti nepřátelům Izraele na Blízkém východě. Okamžitě z útoků obvinili „muslimské teroristy“ a zahájili své invaze, které se zastavily až poté, co Rusko zablokovalo neokonzervativní svržení vlády v Sýrii. Takže je celkem jasné, kdo je zodpovědný za 11. září a proč.

Mnoho Američanů dnes chápe, co se skutečně stalo, ale vláda to nikdy nepřizná. Trvá desetiletí, než pravda vyjde najevo, a do té doby jsou mrtví všichni, kterých se událost týká a ta se stává prastarou historií.

Je paradoxem, že prezident Trump je na lavici obžalovaných kvůli zpochybňování voleb, zatímco Dick Cheney s neokonzervativci a prodejnými médii, která je kryla, nikdy nečelili jedinému obvinění.

Paul Craig Roberts je renomovaný autor a akademik, předseda Institutu pro politickou ekonomii. Dr. Roberts byl dříve přidruženým redaktorem a publicistou The Wall Street Journal. Byl náměstkem ministra financí pro hospodářskou politiku ve vládě prezidenta Reagana. Je pravidelným přispěvatelem Global Research.

Překlad Messin

Zdroj: https://www.globalresearch.ca/911-after-22-years/5832055