Hlavní média nebo opoždění informační retardi?

globe-32299_960_720

Maskování kosovskoalbánských a bosenskomuslimských zabijáků za „Jugoslávce“, „Bosňany“ a „Američany“

V minulých dvou letech jsme ve Spojených státech měli čtyři jugoslávské teroristy, kteří chtěli „zabít tolik amerických vojáků, kolik bude možné“, chladnokrevného jugoslávského vraha, který střelil muže do tváře a zabil ho na denním světle v centru New Yorku, bosenského masového vraha, který zastřelil náhodné nakupující v nákupním areálu, dva naturalizované Američany, kteří chtěli po celém světě vést násilný džihád, a bosňanskou krásku – nikdo z nich nepatřil k žádnému známému národu světa, a většina pocházela z neexistující země.

Ačkoli i dokonce New York Times musely do nynějška slyšet, že jugoslávský národ nikdy neexistoval, dávno zničená země zvaná Jugoslávie (znamenající zemi jižních Slovanů) byla osídlena srbským, slovinským, chorvatským, muslimským a makedonským národem a množstvím dalších národnostních menšin, americká korporátní média nepřestávají ve znovu-objevování jugoslávské národnosti pokaždé, když potřebují krýt své dnešní spojence.

Když šest teroristů osnovalo vyhodit do vzduchu americkou vojenskou základnu v New Jersey a byli všichni zatčeni, tak počínaje agenturou Associated Press až po NYT, všichni hlásili, že muži jsou „Jugoslávci“, z bývalé Jugoslávie a Středního východu.

Ve skutečnosti byli čtyři mezitím odsouzení v případě základny „Fort Dix“ Albánci ze srbské provincie Kosovo, jeden Turek a jeden Jordánec.

Přesně stejně zpomalený přístup v informování byl použit nedlouho předtím, když kosovský Albánec Arber Mustafaj, falešný uprchlík s dlouhým trestním rejstříkem, byl zadržen americkou pohraniční hlídkou a zatčen kvůli zatykači za vraždu (střelil muže v New Yorku). Jak pohraničníci tak americká média nás informovali, že Mustafaj je „Jugoslávec“ a byl v době zatčení se „dvěma dalšími Jugoslávci“. Bylo nám řečeno, že jeden z nich byl jeho bratr – hádajte jaké národnosti.

Sulejman Talovič, který začal šílenou střelbu v nákupním středisku v Utahu, zabil pět osob a zranil další čtyři, byl pouze „Bosňan“ – další neexistující národnost v zemi obydlené Srby, Chorvaty a Muslimy (někdy také Bosňáky, pozn mess) „národnost“ pohodlně použitá k ochraně pracně vybudovaného obrazu hodných chlapců nejnovějších spojenců USA. Netrvalo dlouho a po bouři v blogosféře MSM připustila, že zabiják nebyl ani bosenský Srb, ani bosenský Chorvat, ale skutečně bosenský Muslim. Nicméně přidala další překroucení a z jeho masakrového chování obvinila Srby. Věřte nebo ne.

Kromě toho ze sedmi nedávno zatčených teroristů, obviněných z plánování trvalého džihádu vně Spojených států, je jeden bosenský Muslim (Anes Subašic) a jiný Albánec z Kosova (Hysen Sherifi). Ale jak se můžete podívat na informování kdekoliv tady nebotady. Od agentury AP až po CNN a NYT, Subašic ani Sherifi nemají etnický původ, nebo nějakou uvedenou národnost, jsou to prostě „naturalizovaní američtí občané“.

Bosenská kráska a srbští váleční zločinci

Když krásná srbská dívka Danijela Krstic od města Zvornik, jejíž rodina byla nucena prchnout před džihádem prezidenta Izetbegoviče, získala titul miss Oregon, byla médii předváděna jako další příslušník neexistující národnosti.

Obrazek

Bosenská kráska vyhrála korunku miss Oregon“ jásaly noviny Beaverton Valley Times, zdůrazňujíc, že Danijela, uprchlice z Bosny je první vítězkou narozenou mimo USA v historii místní soutěže. Charitativní organizace představila miss Oregon jako „bosenskou uprchlici, která odešla do Oregonu jako teenager“, zatímco státní Rotary Club vysvětlil, že Danijela je „24 let stará a rodačka z Bosny.“

Stejným způsobem jsou bývalý prezident Karadžič a generál Ratko Mladič jednoduše Bosňané, správně?

V minulých letech už muselo být tolik „jugoslávských“ „bosenských“ a „balkánských“ zabijáků, že k jejich vysledování a zjištění by byl potřeba celý tým, ale princip je pořád stejný: bude vám řečeno, že někdo je Srb – bosenský, kosovský, nebo jiný – právě pouze v případě, když je obviněn, že udělal něco špatného. Ve všech ostatních případech jste ponecháni si myslet, že zmíněná „jugoslávská“, „bosenská“ nebo „balkánská“ bestie je nejpravděpodobněji další „zlý Srb“, protože žádný americký sdělovací prostředek vám neřekne, že není.

Jako v případě krásek… nemohou být Srbky, je to tak?

Danijela bez nejmenších pochyb je, a očividně s něčím víc, než jen s hezkou tvářičkou. Právě se vrátila z černohorského pobřeží, kam vzala 45 srbských dětí z kosovských ghett Orahovac, Goraždevac, Hoc a Pec na letní dovolenou a výlet po srbských pravoslavných památkách.

„Slova chvály jsou příliš málo za Danijelinu lidskost a všechno co udělala pro naše děti – nikdy na to nezapomeneme“, řekl srbské tiskové agentuře Tanjug učitel Milica Perič, obklopený radostnými dětmi z Kosova a Metochije na konci jejich neočekávaného dokonalého štěstí u moře.

Poznámka překladatele k výrazům „Bosňák“ a „Bosňan“ . Výrazem „Bosňák“ se označuje bosenský Muslim, kdežto „Bosňan“ je používán jako souhrnné označení pro obyvatele celé Bosny dohromady (Muslimy, Srby a Chorvaty) avšak neznamená žádnou konkrétní národnost.

Překlad Messin, 16.9.2009 Zdroj: http://de-construct.net/e-zine/?p=7647