Loutkáři migrační krize

globe-32299_960_720

 

Thierry Meyssan

Životopisy tří hlavních organizátorů migrační krize a odpovědi nabízené Evropskou unií svědčí o jejich spojení s vládou Spojených států a jejich stávajícím odhodlání zrušit hranice. Pro tyto muže není aktuální migrační krize problémem, ale šancí uvést své teorie do praxe.

Peter Sutherland, zvláštní zmocněnec generálního tajemníka OSN pro mezinárodní migraci.

 

Ir, bývalý evropský komisař pro hospodářskou soutěž, poté generální ředitel Světové obchodní organizace (1993-1995), exředitel BP (1997-2009), prezident společnosti Goldman Sachs International (1995-2015), ex-správce Bilderberg Group, prezident evropské části Trilaterální komise a místopředseda Evropského kulatého stolu průmyslníků.

Mimoto, že pan Sutherland nikdy nevynechá příležitost zdůraznit morální povinnost pomáhat uprchlíkům – tradiční katolík, poradce IESE Business School (Instituto de Estudios Superiores de la Empresa) Opus Dei, a od roku 2006 poradce pro správu kulturního dědictví apoštolského stolce –  je především chvalořečník mezinárodních migrací. Ve svém projevu k Výboru pro vnitřní záležitosti Sněmovny lordů prohlásil, že by všichni lidé měli mít možnost studovat a pracovat v zemi své volby – což je neslučitelné se všemi politikami k omezení migrace – a že migrace vytváří rozhodující dynamiku hospodářského rozvoje, ať už obyvatelé hostitelské země říkají cokoliv. V důsledku toho došel k závěru, že Evropská unie by měla narušovat homogenitu svých národů. (BBC zde)

Gerald Knaus, ředitel-zakladatel Evropské iniciativy pro bezpečnost (ESI)

 

Rakouský sociolog Knaus pracoval od roku 1993 do roku 2004 v Bulharsku, Bosně a Hercegovině a Kosovu na konci mandátu Bernarda Kouchnera – nejprve pro nevládní organizace, pak pro Evropskou unii. Ve svém výzkumu pokračoval od roku 2005 do roku 2011 v Carr Center for Human Rights Policy na Harvard University po kterém publikoval práci nazvanou „Může intervence fungovat?“. V roce 1999 založil úřad ESI v Bosně a Hercegovině. Úřad přijal první grant od Amerického institutu pro mír, sesterské organizace National Endowment for Democracy (NED), která je křídlem Pentagonu. Poté Knaus odešel do Washingtonu, kde byl přijat NED, poté nadací Carnegie a také American Enterpise Institutem. Kromě toho byl přijat na americkém ministerstvu zahraničí Jamesem O Brienem, Jamesem Dobbinsem a v Bílém domě ho přijal Leon Fuerth. ESI byla brzy dále financována organizacemi German Marschall Fund, Mott Foundation, Open Society Institut (George Soros), Rockefeller Brothers a vládami Holandska, Irska, Lucemburska, Norska, Švédska a Švýcarska.

V roce 2004 vydal zprávu, která tvrdí, že vyhnání 200.000 Srbů z Kosova je lež a ruská propaganda. V roce 2005 vypustil teorii, že turecká AKP byla formací „islámských Kalvinistů“, kteří se snažili vytvořit určitou formu „muslimské demokracie“.

Ve své knize Může intervence fungovat? – kterou vydal společně s Rory Stewartem, bývalým vychovatelem princů Williama a Henryho z Velké Británie, se kterým se setkal v Kosovu a který se postupně stal jedním z asistentů Paula Bremmera (tehdejší americký místodržící okupovaného Iráku), a pak ředitelem Carr Center for Human Rights Policy – chválil války USA a vyvinul novou koncepci kolonizace.  Podle Knause je „humanitární intervencionismus“ legitimní, ale může uspět jedině tehdy, když bude brát ohled na místní reálie. Ocenil Richarda Holbrooka, kterého také poznal v Kosovu. Jeho kniha byla propagována Samanthou Power, která je známá svou dřívější spoluprací s Holbrookem, který vytvořil a řídí Carr Centre for Human Rights Policy, kde byl Knaus výzkumníkem.

Diederik Samsom, holandský představitel, předseda Dělnické strany

 

Jaderný fyzik, bývalý ředitel kampaně Geenpeace pro otázky klimatu a energetiky, volený zástupce (proporcionální volby) od roku 2003, stal se prezidentem svého parlamentního uskupení, tehdejším předsedou své strany.  Nicméně nedokázal vyhrát předsednictví Parlamentu a funkci premiéra. Poté odmítl vstoupit do koaliční vlády, kterou podporuje a zůstává předsedou své strany v Parlamentu.

Má IQ 136 a dvakrát vyhrál televizní soutěž inteligenčních testů. Prohlašuje, že je militantní ateista a je striktní nekuřák a vegetarián. V červnu 2014 byl s premiérem Markem Ruttem pozván na setkání Bilderberg Group, kde měli možnost hovořit s Peterem Sutherlandem, ale nikoliv s Rory Stewartem, který byl pozván jen na setkání v roce 2012.

Podle holandských politických pozorovatelů je Samsom hlavní obětí referenda o podpoře dohody EU s Ukrajinou. Měl osobně vyhraněnou pozici k tomuto tématu i proti Rusku. Podle některých průzkumů veřejného mínění způsobila jeho porážka dramatický pokles vlivu jeho strany. Ten klesl odhadem o polovinu až o tři čtvrtě.

Překlad Messin

 

Zdroj: http://www.voltairenet.org/article191567.html