Gruzie: Sorosem dosazený a placený prezident Saakašvili hrozí, že bude ostřelovat lodě s ruskými turisty

globe-32299_960_720

Gruzínský prezident Saakašvili varoval ruské turisty, kteří by chtěli cestovat po moři do Abcházie, že lodě budou ostřelovány gruzínskými silami.

Již před pěti dny zahájili gruzínští pohraničníci palbu na loď Isabella poblíže města Suchumi.

„Už dříve jsem dal rozkaz střílet na každou loď která vpluje do Abcházie“ řekl prezident na dotaz novináře. Podle serveru BBC Russian označil prezident lodní dopravu, která vozí ruské turisty mezi ruskými a abchazskými lázněmi za „pirátství a banditismus“. Tuto provincii přitom ročně navštíví na 700.000 turistů z Ruska.

Tato prohlášení přitom přišla těsně před prezidentovou cestou do USA, kde má dostat cenu za jeho „právní reformy“.

Miliardář Soros a USA v pozadí odstranění Ševarnadzeho

Agentura DPA v článku z 24.11.2003 „O Ševarnadzeho osudu rozhodli především Američané“ uvádí, že USA použily v Gruzii stejný scénář jako v případě svržení srbského prezidenta Miloševiče v roce 2001. Je tu dokonce personální souvislost v osobě amerického velvyslance Richarda Milese. Ten podporoval v Bělehradě prozápadně orientovanou opozici a totéž zopakoval v gruzínském Tbilisi.

Na financování zdrojů občanské společnosti a opozice v obou zemích se významně podílel americký miliardář George Soros. Na svržení Miloševiče prý Soros použil až 100 milionů dolarů. Svržený prezident Ševarnadze řekl izraelskému deníku Jediot Achronot , že opozici financovaly některé mezinárodní organizace, například Sorosova nadace. „Jsem šokován, jak mezinárodní organizace zasahují do vnitřních záležitostí zemí tak neomaleným způsobem a v tak obrovském rozsahu“ řekl Ševarnadze. „Nemůžu říci přesná čísla, ale jeden velvyslanec mi řekl, že mluvíme o 2,5 až 3 milionech dolarů“ uvedl bývalý prezident Gruzie.

Ruský ministr zahraničí Ivanov řekl v prosinci 2003: „je zjevné, že Ševarnadzeho pád nebyl spontánní. Pochopitelně, že bylo vše připraveno a byl do toho zapojen americký velvyslanec, což Ševarnadze sám připustil“ řekl ministr. Na financování občanské společnosti, která donutila Ševsrnadzeho k rezignaci se podílel i americký miliardář maďarského původu George Soros, dodal Ivanov, který také poukázal na amerického velvyslance Milese, který byl po svržení Miloševiče vyslán z Bělehradu do gruzínského Tbilisi.

A nyní ještě zajímavá zpráva o tom, jak George Soros vyplácí mzdu prezidentu Saakašvilimu a dalším lidem ve státní správě Gruzie:

V časopisu Týden z 29.3.2004 je článek s názvem – Gruzie: Sorosova růžová revoluce. Můžeme se zde dočíst, že hlavní sponzor „růžové revoluce“, americký finančník a filantrop George Soros dal dohromady fond, jenž bude vyplácet mzdu zaměstnancům státní správy. Prezident Saakašvili bude dostávat 1500 dolarů, ministři 1200. Podle nových vládců v Tbilisi povedou jejich, na gruzínské poměry vysoké mzdy je zmenšení korupce ve státě. Do fondu přispěla Sorosova nadace a dvě tajené americké podnikatelské korporace. Energeticky chudá Gruzie se výhledově má stát transportní zemí ropy a zemního plynu na trasách směřujících do Turecka a vyhýbajících se Rusku. Tolik časopis Týden.

Zbývá dodat, že hlavní deníky (Mf Dnes, Lidové noviny i Hospodářské noviny) zachovávají o posledním prohlášení prezidenta Saakašviliho o ostřelování turistických lodí poslušné mlčení. Mlčí i Česká televize. Inu, některé informace jsou prostě nevhodné.

Messin, 5.8. 2004, zdroje:http://www.mosnews.com/news/2004/08/04/abkhazia.shtml+ internet + Týden (29.3.2004)