Saakašvili se dál zamotává do svých lží

globe-32299_960_720

Na pozadí pokračujících protivládních demonstrací a protestních akcí, které už od 9. dubna požadují jeho demisi, se gruzínský prezidenta Michail Saakašvili pokusil vysvětlit svou záhadnou nedávnou cestu do tureckého letoviska Bodrum. „Někteří politici v Tbilisi projevili podezřelý zájem o mou cestu do Turecka,“ prohlásil Saakašvili ve veřejnoprávní televizi. „Chci říct, že jedním z důvodů mé návštěvy bylo seznámit se ekonomickým chodem lázní.“ Dodal, že by podobné lázně jako v Bodrumu chtěl v nejbližších měsících založit také v gruzínské Adžárii.
Saakašvili do Bodrumu odletěl koncem dubna z energetického summitu v bulharské Sofii a podle gruzínské opozice se ubytoval v tamním nejdražším hotelu a zabíjel čas ve společnosti mladých dívek. Tomuto tvrzení odpovídají i fotografie, které se podařilo získat tureckým médiím.
Gruzínská vláda krátce na to Saakašviliho cestu do Turecka zcela popřela, což opozici pobavilo. Jeden z jejích předáků Zviad Dzidziguri položil řečnickou otázku: „Jak se máme postavit k tomu, že se Saakašvili na jedné straně v Turecku seznamoval s chodem lázní, na straně druhé tam v šortkách trávil čas se slečnami a na třetí straně tam podle předsedy parlamentu a dalších oficiálních zdrojů Gruzie v Turecku vůbec nebyl?“
Podobně Saakašvili obracel realitu sem a tam loni v srpnu, kdy nechal v noci ostřelovat z děl spící město, přičemž útok svaloval na Rusko.

5.5. 2009 Zdroj: http://www.czechfp.cz/site/?p=7138