Stella L. Jatras: Očerňování Srbů

globe-32299_960_720

The Washington Times, Letters to the editor

V roce 1939 Hitler prohlásil, že „velké masy lidí se snadněji stanou obětí velké lži, než nějaké malé.“

Dokonalý příklad se objevuje v úvodníku („Iran and Holocaust deniers, Tuesday)“, kde se píše: „v Bosně bylo dostatek varování, že Slobodan Miloševič je připraven zabíjet své sousedy, ale svět odmítl jednat, dokud nebylo zabito 200.000 Bosňanů.“ Média pracovala s bosenskými čísly obětí bez doložení, či ověření. Statistika přitom pocházela od bosensko-muslimského prezidenta A. Izetbegoviče.

Podle zprávy BBC z roku 2002 „asi 40.000 civilistů bylo zavražděno, když Srbové, Muslimové a Chorvati bojovali v letech 1992-1995 o kontrolu nad Bosnou.“ Mimoto, balkánský expert David Binder, bývalý novinář New York Times a George Kenney, bývalý úředník diplomatických služeb jugoslávské sekce, odhadli množství mrtvých v Bosně mezi 20.000 až 70.000, tedy hodně daleko od čísla 200.000.

Ve své knize „Offensive in the Balkans“ píše Yossef Bodansky, že „už v roce 1992 Izetbegovič nastínil/ukázal velmi přesný a nekompromisní strategický politický cíl sarajevského režimu: Přimět Západ porazit Srby a založit pro něj stát s nadvládou Muslimů.“ Izetbegovičova Islámská deklarace také uvádí: „mezi islámskou vírou a ne-islámskými institucemi nemůže být žádný mír ani soužití…islámské hnutí má morální právo a může a musí se chopit moci, jakmile bude početně a morálně na výši, nejen pro zničení ne-islámské moci, ale i pro vybudování nového islámského státu.“

Zveličený mýtus 200.000 mrtvých byl součástí Izetbegovičovy strategie. Je načase zastavit přehánění a začít říkat americkým lidem pravdu. Udržování falešných tvrzení odebírá ze skutečných tragédií jako byla genocida ve Rwandě, či Holokaust za 2.světové války.

Zatímco úvodník pokračuje v mýtu o 200.000 mrtvých v Bosně, skutečná genocida se dnes odehrává v Kosovu, kde jsou srbská kultura, jazyk i náboženství vyhlazovány albánskými bandami.

Na konec vám ještě předkládám pár citací:

„Gigantická kampaň vymývání mozku Americe našimi médii proti srbským lidem, se svou denní dávkou jednostranných informací a naprostých lží je prostě neuvěřitelná.“ — John Ranz, předseda přeživších koncentračního tábora Buchenwald, USA

„Tato organizovaná protisrbská a promuslimská propaganda by měla být příčinou k zamyšlení a vážného znapokojení pro každého, kdo věří v demokracii a svobodu projevu. Připomíná to Hitlerovu propagandu proti spojencům během 2.světové války. Fakta jsou překroucena a když se to hodí, jsou přehlížena.“ — Yohanan Ramati, ředitel Jerusalem Institute for Western Defense.

Překlad Messin, 10.1.2007  Zdroj

Přidej komentář jako první k "Stella L. Jatras: Očerňování Srbů"

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*