Falešná vlajka v Ankaře a obvinění Sýrie a Ruska

globe-32299_960_720

Turecký premiér obviňuje Sýrii z „přímé odpovědnosti“ a Rusko z přímé podpory kurdské YPG proti Turecku.

Ve čtvrtek hlásila Press TV, že turecký premiér Ahmet Davutoglu obvinil Sýrii z „přímé odpovědnosti“ za středeční výbuch v Ankaře.

„Premiér také obvinil Rusko z využívání kurdských (YPG) bojovníků proti Turecku“, dodal Press TV.

Erdogan hodlá středeční incident použít jako ospravedlnění pro pokračující přeshraniční ostřelování – možná i následnou riskantní pozemní invazi. Pokud jí zahájí, riskuje tak válku s Ruskem.

Těžké ostřelování pokračuje již šestý den. Je zaměřeno na severní syrské pozice kurdské YPG, zatímco zprávy naznačují napadení vládních pevností, čímž se snaží zpomalit její stabilní pokroky proti terorismu.

Ve čtvrtek převzaly syrské a kurdské YPG síly kontrolu nad Kensabou, poslední teroristickou pevností na severu provincie Lakatia, spolu s pevností Shellef, používanou jejich silami.

Penzionovaný libanonský generál Amit Hoteit nazývá ruskou protiteroristickou kampaň zásadním bodem obratu po téměř pěti letech války.

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marie Zacharová obvinila Turecko z eskalace konfliktu, a zjevného porušení mezinárodního práva, což podkopává diplomatické úsilí.

Bývalý turecký diplomat a opoziční poslanec strany CHP – Ozturk Yilmaz varoval Erdogana, že zemi „vede ke katastrofě“ a působí „nenapravitelné škody“.

Na obzoru není nic, co by naznačovalo jakoukoliv šanci mírovému řešení konfliktu – alespoň dokud Obama chce válku, vyhnání Asada a jeho nahrazení Američany ovládanou loutkou.

Překlad Messin

Zdroj: http://www.globalresearch.ca/false-flag-terror-in-ankara-turkish-pm-accuses-syria-of-being-directly-responsible-accuses-russia-of-supporting-kurdish-ypg-against-turkey/5508649