Syrská armáda dokončila uzavření kotle Aleppo: 800 bojovníků ISIS v pasti

globe-32299_960_720

Syrská armáda (SAA) se zmocnila poslední klíčové vesnice podél hlavní silnice Aleppo-Raqqa, přičemž dostala do pasti téměř 1.000 teroristů ISIS.

Bojovníci Islámského státu jsou na internetu obvykle nazývaní „krysami ISIS“. Tohle nelichotivé označení není jen pouhým pejorativem, ale často jde o doslovnou pravdu.

Je hlášeno, že SAA obsadila poslední zbývající vesnici podél hlavní silnice Aleppo-Raqqa, čímž dokončí obklíčení téměř 800 členů ISIS ve východním Aleppu a chytí je jako, no, jako krysy.

To je obzvláště krutý a ironický osud těchto ztracených duší, protože mnoho z nich bylo bezpochyby součástí obléhání letecké základny Kuweires, nacházející se ve stejné oblasti. Syrské armádě se tam nějakým způsobem podařilo udržet po dobu vyčerpávajících 18 měsíců, dokud ho v listopadu 2015 nezlomily ruské letecké síly.

Pokud je obklíčení úplné, jak je hlášeno, ISIS je před velmi bolestnou zkušeností. Není kam utéci ani kam se schovat. Nikdo jim nepřijde pomoci a není úniku.  Jen tam jen čekání. Čekání s ruskými tryskáči nad hlavou a obklopeni rozzuřenou armádou – armádou, z níž množství jejích členů bylo podrobeno nejděsivějším válečným zločinům, které si lze představit. S jeho velmi omezeným uměním vyjednávat by to mohl pro ISIS být velmi krutý a brutální konec cesty.

Překlad Messin

 

Zdroj: http://www.globalresearch.ca/syrian-army-completes-east-aleppo-cauldron-800-isis-fighters-trapped-nowhere-to-run-nowhere-to-hide/5509384