ISIL obchoduje s orgány živých lidí

globe-32299_960_720

Tim Fars, Global Research

V úterý se v médiích objevila zpráva, že teroristická skupina ISIL používá odebírání orgánů k financování svých operací a záchraně životů svých členů.

Španělský deník El Mundo uvedl, že ISIL, čelící stále většímu počtu zraněných po útocích syrské armády a lidových jednotek, prodává tělesné orgány svých zajatců k transplantacím.

Podle zprávy také ISIL nutí své vězně v Mosulu darovat krev a odkládá popravy odsouzených k smrti, aby používal jejich krev, dokud to bude možné.

ISIL se neomezuje pouze na orgány svých zajatců a vězňů pro transplantace u svých členů, ale prodává je do jiných zemí jako výnosné zboží, dodává deník.

Lékařské zdroje řekly El Mundo, že pracovníci jedné z nemocnic v Mosulu viděli nejméně 183 mrtvol lidí, jimž byly z těla vyjmuty orgány.

Podle zprávy zřídil ISIL v Mosulu lékařský tým, vedený německým lékařem, který vyváží tělesné orgány do Sýrie a oblasti iráckého Kurdistánu, k transplantaci svým členům, nebo k prodeji.

Irácký velvyslanec při OSN Mohamed Alhakim učinil stejné odhalení v loňském roce. Tehdy řekl, že ISIL obchoduje s lidskými orgány a popravil tucet lékařů, kteří se odmítali podílet na tomto programu.

Alhakim své tvrzení založil na objevu desítek těl, ponechaných v mělkých hrobech u města Mosul, současné pevnosti ISILu. Chirurgické řezy, společně s chybějícími ledvinami a dalších částí těla vedly k nevyhnutelnému závěru. „Máme těla. Přijďte a prozkoumejte je. Je jasné, že některé části chybí,“ prozradil Alhakim. Dále popsal masakr:

„Když jsme objevili masové hroby, podívali jsme se na těla. Některá byla zabita kulkami, některá noži. Ale když najdete chybějící kusy zad a chybějící ledviny, budete uvažovat, co to je.

Překlad Messin

 

Zdroj: http://www.globalresearch.ca/isil-trafficking-body-organs-of-living-people/5511314