Kdy saúdský režim zastaví zabíjení Syřanů?

globe-32299_960_720

 

Tim Nedal Naisseh, Global Research

Nejvyšší jednací výbor (HNC) „syrské opozice“ je výtvorem Saúdů.  Některé zprávy ukazují, že saúdskoarabské intervence a podpora teroru nejsou ničím, ve srovnání s odhadovanými desítkami miliard dolarů vynaloženými saúdským režimem na svržení syrského prezidenta Bašára Asada, což zahrnovalo verbování teroristů a nakupování zbraní potřebných pro pětiletou válku o Sýrii.

Většina vůdců a vysoce postavených osobností tzv. syrské opozice žije se svými rodinami v Saúdské Arábii. Desítky z nich zůstávají v pětihvězdičkových hotelích království a v zahraničí na náklady saúdské zpravodajské služby. Samotní členové HNC v médiích zveřejnili, že odsouhlasili každému účastníku nedávné konference v Rijádu 200.000 eur jako dar.

K tomu přidejte platy, mimo jiných prostředků, které jsou tajné, či skryté, a z toho všeho se vaří: zabíjení Syřanů a ničení Sýrie. Ve skutečnosti existují dva druhy vnější podpory teroristům v Sýrii. Jedním jsou finance poskytované Saúdy, Katarem, SAE, Kuvajtem a dříve v jisté míře některými západními zeměmi.  Druhým je logistika, která zajišťuje a usnadňuje příliv žoldáků, zahraničních bojovníků a teroristů vstupujících do Sýrie z celého světa.

Jednou z možností je 900 km dlouhá otevřená hranice s Tureckem na severu. Hranice je pod přímým dohledem Erdogana a jeho bezpečnostních organizací, zatímco na jihu teroristé vstupují přes Jordánsko, východní Irák, a v menší míře přes Libanon na západě. To vše je finančně kryto saúdskoarabskými petrodolary.

Tudíž je účast teroristů, jako jsou Jaysh Al Islam, v mírových rozhovorech závislá především na postoji a podpoře USA.  Jak víte, tato frakce je nepostradatelným teroristickým nástrojem jednoho z hlavních hráčů a mocnosti, plánující zničení Sýrie. Je to Saúdská Arábie, která investovala desítky miliard dolarů do teroristických projektů a pohnala do Sýrie desetitisíce žoldnéřských bojovníků. Tyto občas nazývá „syrskými rebely“ a jindy zas „bojovníky za svobodu.“  Během toho saúdský režim využíval k posílení svá vlastní média po celém světě.

A tak se frakce Jaysh Al Islam ukázala v Ženevě prostřednictvím svého zástupce Mohamada Alloushe. „Jako člen syrské vnitřní opoziční delegace na konferenci Ženeva 3 jsem si osobně stěžoval Stephanu de Misturovi na přítomnost teroristického vůdce Alloushe na mírových rozhovorech. Bylo to během naší druhé schůzky se zvláštním vyslancem OSN. Řekl jsem de Misturovi: „Jak to, že vysocí diplomaté OSN přijímají vrahy a teroristy v budovách OSN? Tohle bude mít vliv na důvěryhodnost a pověst mezinárodní organizace. Alloush spaloval živoucí děti v pecích. Některé další zase shazoval z vysokých budov, dával civilisty do klecí jako živé štíty na střechy budov, stínal lidem hlavy, znásilňoval děvčátka a ostřeloval minometem civilisty v Damašku. Navíc je zodpovědný za ostřelování ruské ambasády v Damašku, společně s tehdejším teroristickým bratrem Zaharnem Alloushem, který vystudoval právo šarija, a později byl zabit při náletu syrské armády.“

Spojené státy společně se svými spojenci tuto frakci vyřadily z teroristického seznamu připraveného Jordánskem, a Alloush se dostal na jednání díky zprostředkování ze strany Saúdské Arábie a USA. Stejně tak tomu bylo v případě všech ostatních teroristů, kteří volně přistávají a zase odlétají z evropských letišť, pod přímým krytím, sponzorstvím a s vědomím bezpečnostních složek EU. Nejnovější útoky v Bruselu odhalily strašlivá fakta týkající se tohoto tajného spolčení.

Mnoho úniků a zpráv ukazuje, že většina z těchto džihádistických a islámských frakcí jsou Američany vyrobené nástroje k napadání a destabilizaci ostatních zemí, jako nového způsobu válečné taktiky takzvané zástupné války bez použití svých amerických a západních vojáků na zemi. Především nám připomínají zesnulého Usámu bin Ládina, jako nejslavnějšího džihádistického agenta CIA. Také to vyvolává vzpomínky na další verzi této intervence v Jižní Americe v osmdesátých letech. Tajný plán, známý potom jako „Contras“.

V tuto chvíli nezáleží na tom, do jaké míry tahle hrozná frakce, Jaysh Al Islam, připustila, nebo popřela použití chemických zbraní, či dokonce jaderných, když předpokládáme, že její provozovatel a členové Rady bezpečnosti OSN jsou ti samí. Jsem přesvědčen, že povinností mezinárodního společenství, zejména Ruska a Číny, je jednat a chránit lidstvo.

Překlad Messin

 

Zdroj: http://www.globalresearch.ca/when-will-the-saudi-regime-stop-killing-syrians/5521565