USA zuří kvůli odlišným zprávám OSN ohledně Afghánistánu

globe-32299_960_720

Za 15 let afghánské války nekončilo téměř žádné prohlášení Pentagonu konečným slovem o tom, co se stalo.  Lživá popření a optimistické předpovědi, které nikdy nepřinesly výsledek, zanechaly důvěryhodnost USA na neuvěřitelně nízké úrovni. Znovu a znovu byly zprávy OSN v rozporu s oficiálním americkým příběhem, pouze uvedly pravdu, k ostudě okupačních sil.

Zdá se, že po patnácti letech nepříjemných pravd, stojících v cestě armádním verzím událostí, došla trpělivost. Svědčí o tom i skutečnosti, že činitelé OSN i armády USA nazývají vztahy mezi sebou noční můrou, zatímco nejnovější americký armádní velitel, generál John Nicholson zvažoval tvrdý zákrok proti OSN včetně vypuzení veškerého personálu OSN z vojenské základny v Kábulu.

Spor byl obvykle stejný. Americké bezpilotní letouny zabily spoustu civilistů v provincii Nangarhár a Pentagon prohlásil, že všichni zabití patřili k Islámskému státu. Místní lidé americkou verzi událostí zpochybnili a OSN jim dala za pravdu, že oběti ve vybuchlém domě byli skutečně civilisté.

Nutno poznamenat, že toto se děje doslova po celou dobu, stejně tak v posledních letech se těžko nějaký incident obejde bez amerického tvrzení, že se jednalo o zabité teroristy. Ať už se jednalo o mrtvé ženy, děti, nebo kohokoliv.

Jak se válka zhoršuje, zprávy OSN stále více dokumentují některé z nejnechutnějších věcí, stejně jako rostoucí počet civilních obětí v Afghánistánu, včetně rostoucího počtu lidí zabitých při náletech a s americkými veliteli pod neustálým tlakem aby vykazovali alespoň iluzi pokroku ve válce, to všechno pravděpodobně stojí za rostoucí snahou umlčet OSN.

Překlad Messin

Zdroj: http://www.globalresearch.ca/us-furious-at-un-over-differing-afghan-war-reports/5560405