Srbský starosta Srebrenice opět popřel oficiální verzi masakru

globe-32299_960_720

První srbský starosta města Srebrenica Mladen Grujičič opět řekl, že nesouhlasí s tím, aby se události z července 1995 interpretovaly jako genocida. Řekl to v rozhovoru pro televizní stanici N1.

„Každá oběť má svou váhu a význam, a to je třeba respektovat. Ale nemohu souhlasit s kvalifikací trestného činu,“ uvedl dále starosta Srebrenice.

Řekl také, že v rozhodnutích mezinárodních soudů o Srebrenici jsou uvedeny rozporuplné počty obětí masakru.

Dodal, že byl zapojen do výzkumu masakrů a tvrdí, že narazil na „množství důkazů“ o tom, že někteří lidé, kteří jsou evidováni jako pohřbení v obci Potočari, kde se nachází oficiální srebrenický památník, jsou ve skutečnosti na živu.

„Seznam obětí by měl být revidován a změněn“, trvá na svém.

Podle starosty nebyla pravdivost srebrenického masakru prokázána.

Bývalý učitel chemie Grujičič je prvním srbským starostou města. Zvolen byl v říjnu minulého roku. Předchozí starostové byli vždy Muslimové (dnes nově „Bosňáci“).

Zdroj: http://www.balkaninsight.com/en/article/srebrenica-s-serb-mayor-repeats-denial-of-genocide-04-13-2017

Starostovy výhrady nejsou vůbec od věci. Muslimové totiž mají od začátku pod palcem identifikaci a počty obětí. S obojím neustále manipulují, což obnáší neustálé navyšování počtu údajně popravených oproti padlým v boji. Potřebují totiž za každou cenu udržet verzi o „masakru 8.000 mužů a chlapců.“ Zatímco jasně identifikována podle DNA byla už řada ostatků, o způsobu smrti to ale nic nevypovídá. Více o tom například zde:

https://kosovoonline.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=1851%3A2016-10-11-07-29-59&catid=55%3Aaktualne&Itemid=53&lang=cs

Messin