ISIS včera zaútočil v Mosulu chlorem

globe-32299_960_720

V mediálních orgiích ohledně údajného Asadova chemického plynového útoku „sarinem“ se včera objevila nehodící se zpráva o chlorovém útoku ISIS, který zasáhl několik iráckých vojáků v Mosulu. Tam v současnosti probíhá mírně mediálně upozaděná ofenziva proti Islámskému státu, která musela být na delší dobu přerušena kvůli stovkám obětí amerického bombardování města.

Než se stačily okolnosti amerického bombardování v iráckém Mosulu „vyšetřit“, vhodně přišel chemický útok v Idlíbu, navíc s ihned určeným viníkem.

V této souvislosti je zajímavé vyjádření Jiřího Patočky z katedry radiologie, patologie a ochrany obyvatelstva na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích pro pořad televize ČT24. Ten měl komentovat chemický útok v Chán Šajchúnu v provincii Idlíb. K překvapení moderátora se vyjádřil, že po prostudování všech dostupných informací, fotografií a videí je „evidentní, že nemohlo jít o sarin“. A že podle dusivých příznaků se jednalo o určitý druh plynu, „nejpravděpodobněji chloru.“

Pokud si informace spojíme s včerejším chemickým útokem ISIS chlorem v iráckém Mosulu, máme zde další indicie, že džihádisté disponují a používají chlor v útocích proti lidem. Tyto informace jen potvrzují na jak pevných „důkazech“ stojí tvrzení o „Asadově chemickém útoku sarinem“, na základě kterého USA bez mandátu RB OSN zaútočily na syrskou leteckou základnu.

Messin

 

 

Zdroje: http://www.novarepublika.cz/2017/04/ceska-televize-stale-obtizneji-hleda.html

 

http://www.dailystar.com.lb/News/Middle-East/2017/Apr-15/402048-iraq-isis-launches-chlorine-gas-attacks-in-western-mosul.ashx