Samotná ČTK dnes přinesla informace, že za sebevražedné výbuchy v Iráku nemohou řidiči, jejichž vozy jsou odpalovány na dálku

globe-32299_960_720

Dnes se na serveru www.ceskenoviny.cz (provozuje ČTK) objevila ve 20.13 zpráva pod názvem „Americký generál přiznal změnu charakteru i bojů v Iráku.“ V samém závěru článku je potom doslova uvedeno:

„Irácké ministerstvo obrany rovněž dnes zveřejnilo informaci, podle níž útočníci změnili taktiku při sebevražedných atentátech. Údajně na akce vysílají nic netušící motoristy, jež nejdřív unesou. Nepozorovaně jim do automobilů dají výbušniny s rozbuškou, pak je posadí zpět do auta, přikáží směr jízdy a jedou za nimi. Bomby pak na dálku odpálí ze svého auta.

„Z informací naší rozvědky vyplývá, že nedávné výbuchy automobilů na kontrolních stanovištích a veřejných místech nemají s tradičními teroristickými atentáty nic společného,“ uvádí se ve zprávě ministerstva obrany“

Tyto velmi zajímavé indicie – předpokládám, že mírně „vhodně“ pokroucené – zapadají do už dříve zde zveřejněných informací, že většina sebevražedných atentátů v Iráku nemusí být nutně tím, jak nám předkládají hlavní média a že v těchto hrůzách a masakrech mohou být zapojeny různé tajné služby.

Více o tom jsem již psal zde a zmínka je také v tomto článku od zkušeného novináře Johna Pilgera.

Messin, 21.9. 2006