Khalid Shaikh Mohammed se „přiznal“ k plánování útoku na banku založenou až roky po jeho zatčení

globe-32299_960_720

Paul Joseph Watson, GlobalResearch, 18.března 2007

Falešné svědectví předkládané jako senzace vybouchlo do tváře Pentagonu

Údajné přiznání při výpovědi K.S. Mohammeda bylo důkladně zdiskreditováno poté, co vyšlo najevo, že jeden z jím identifikovaných cílů, Plaza Bank (banka Plaza) nebyla založena dříve než v roce 2006, tedy až čtyři roky po zatčení tohoto údajného vrchního plánovače Al-Kaidy.

K.S. Mohammed tvrdí ve svém přiznání, že „byl jsem zodpovědný za plánování, výcvik, mapování a financování nové (nebo druhé) vlny útoků proti následujícím mrakodrapům po 9/11: …Plaza Bank, stát Washington.“

K.S. Mohammed (dále jen KSM) byl zatčen v březnu 2003. Internetová stránka banky Plaza uvádí, že byla založena na začátku roku 2006, což znamená, že KSM nemohl o její existenci v roce 2003 ani vědět.

Skepse ohledně legitimity doznání KSM přichází ze všech stran a zanechává důvěryhodnost Pentagonu a procedury vojenských tribunálů v ruinách. Vyvolává také doplňující otázky, proč se údajný duchovní otec Al-Kaidy doznal k zapletení v tak obrovském počtu spiknutí.

Mnohé komentáře (The Times, Matt Lauer, Rossie O Donnel) jsou ohledně správnosti svědectví KSM otevřeně cynické, odpovědní úředníci ve stavu anonymity připustili, že tvrzení byla přehnaná, avšak stále trvají na odpovědnosti KSM za 11.září 2001 „od A až do Z.“

Bývalý důstojník CIA Robert Baer také vyjádřil pochyby o tom, „co bylo skutečným cílem Pentagonu, když uvolnil přepis doznání K.S. Mohammeda.“

„KSM je podle zainteresovaných vládních kruhů na první pohled charakterizován jako chlubivý a občas mentálně labilní. Je také jasné, že si vymýšlí. Lidé zapojení do vyšetřování mi řekli, že KSM byl přítomen během popravy dopisovatele deníku Wall Street Journal Dannyho Pearla, ale ve skutečnosti nebyl osobou, která ho zabila. Existuje nahraný záznam popravy, který roli KSM minimalizuje. A pokud KSM skutečně přeháněl svou roli ve vraždě Pearla, vyvolává to otázku, co dalšího ještě zveličil, nebo si přímo vymyslel,“ píše Bear.

Aspekt Pearlovy vraždy a důvod, proč chtěla vláda celou záležitost zavřít pod pokličku přisouzením viny KSM jsou zajímavé v souvislosti s tím, co řekl v září 2006 pákistánský prezident Mušaraf. Ten totiž označil za úkladného vraha novináře Pearla muže jménem Omar Sheikh a dodal, že byl agentem MI6 a pracoval pro britskou tajnou službu. V přepisu svého údajného přiznání KSM tajemně hovoří o zapletení CIA a Mossadu na popravě Pearla, jenomže text je těžce redigován.

Tvrzení KSM, že stál za bombovým útokem na WTC v roce 1993 je také velmi podezřelé, protože příhodně zametá pod koberec skutečnost, že to byla FBI která vybavila teroristickou buňku výbušným materiálem skrz svého informátora a objednala provedení útoku.

KSM byl navíc v 80.letech známý jako osoba přínosná pro CIA a byl používán jako spojka mezi CIA – financovaným afghánským „džihádem“ proti sovětské okupaci.

Je dobře prokázáno, že před jeho záhadným zadržením jako hlavního plánovače spiknutí z 11.září 2001, bylo Mohammedovi pouhých šest týdnů před teroristickými útoky na Washington a New York uděleno vstupní vízum do USA.

Další otázky vyvstávající ohledně svědectví se točí okolo použití amerikanizované angličtiny, včetně termínu „od A až do Z“, ve které mnozí vidí spíše formu slangu použitelnou hlavně do titulků novin, než lidovou mluvu radikálních islámských extremistů.

Divácké hlasování na CNN ukázalo masivní nedůvěru (74 procent) ke všem tvrzením v přiznání KSM a respondenti BBC byli stejně cyničtí.

Myšlenkové úvahy naráží na skutečnost, že poznámky KSM o mučení a další možné důkazy o tom, že byl přímo mučen, byly v přepisu redigovány.

Výsledkem toho všeho je, že přehnaně chvástavé doznání KSM, které se zdá bylo úmyslně zveličeno tak, aby mohla být uzavřena záležitost množství mlhavých spiknutí citovaných Bushovou vládou pro ospravedlnění její politiky, vybuchlo do její tváře a jen prospělo zlehčování a pochybování o oficiální vládní verzi 11.září 2001 a mýtické války proti terorismu.

Překlad Messin, 22.3. 2007 Zdroj