Německé úřady tiše zrušily teroristický poplach z víkendu

globe-32299_960_720

Tento víkend proběhla všemi médii zpráva o hrozícím teroristickém útoku v Německu. Muslimští radikálové se prý chystali vyhodit do vzduchu budovu ministerstva spravedlnosti v Berlíně a další soudní a vojenské objekty. Informaci přinesly německý Der Spiegel a Focus.

Například hlavní zpravodajský pořad TV PRIMA v neděli informoval, že do Německa přes Rusko a Finsko „už mířil kamion s tunou výbušnin“. Zpravodajka veřejnoprávní ČT 1 nicméně poznamenala, že úřady se k věci nevyjádřily.

Od té doby zavládlo ve věci tohoto údajně chystaného útoku a ohrožení v hlavních médiích mlčení, které nadále trvá.

Několik zpravodajských serverů nicméně už přineslo aktuální informace. Například server dnes Gulf Times píše:

Německá federální policie dnes zrušila teroristický poplach spuštěný zprávami, že islamisté plánovali zaútočit na ministerstvo spravedlnosti a další zařízení.

„Na základě informací, které máme k dispozici lze útok vyloučit“ sdělila mluvčí Federálního kriminálního úřadu (BKA) ve Wiesbadenu bez dalších podrobností.“

ArabicNews.com zase informují:

Mluvčí německého ministerstva vnitra Stefan Keller oznámil na včerejší tiskové konferenci v Berlíně snížení teroristického varování. Dodal, že na základě analýzy bezpečnostních orgánů šlo v případě možných teroristických útoků o „nižší stupeň závažnosti“.

Zatím to vypadá, že se tato kauza připojí k nespočtu dalších planých a falešných poplachů, které jsou často účelově vypouštěny nevěrohodnými zdroji.

Messin, 15.1.2008

Zdroje:

http://www.gulf-times.com/site/topics/article.asp?cu_no=2&item_no=195796&version=1&template_id=39&parent_id=21

http://www.arabicnews.com/ansub/Daily/Day/080115/2008011503.html