Antiwar.com: Juščenkova úkladná otrava je podvod

globe-32299_960_720

Úvodní titulky řvaly: „Lékaři potvrzují Juščenkovo tvrzení, že ho otrávili!“ – a ano, dokonce i já jsem tomu věřil. Jenomže víte co? Je to lež. A pravda nyní začíná vycházet najevo…

Věděl jsem, že není něco v pořádku s historkou, že ho „otrávili nějací zlí hoši“, i když jsem naslepo akceptoval prohlášení dr. Michaela Zimpfera z vídeňské kliniky Rudolfinehaus, že testy „dokázaly“ hypotézu otravy a že on nyní už pokládá případ za „uzavřený“.

Jenže za prvé, pokud by si údajní vrazi vybrali jako vražedný nástroj dioxin, tak by to byl nesmysl, protože se zatím nevyskytl případ úmrtí na otravu dioxinem. A další skutečnost je velmi podezřelá v souvislosti s touto historkou: Juščenko žádal, aby vyšetřování odložili až na období po volbách 26. prosince. Ostentativním důvodem pro to je prý Juščenkova velkorysost, vyjádřená se státnickým patosem: „Nechci, aby tento faktor ovlivnil výsledek voleb – pozitivně či negativně. Tahle otázka si vyžádá množství času a seriózní vyšetřování. Udělejme to raději po volbách – dnes na to není vhodná chvíle.“ Jak ušlechtilé! A nyní se začíná ukazovat, že to bylo totálně falešné…

Člověk by si pomyslel, že jestliže má někdo titul dr. před jménem, tak je to důkaz, že se jedná o jakéhosi „posvátného vševěda“ z kterého může proudit jen a jen pravda. A pan Zimpfer je přece doktor, nebo ne? Omyl. V nejnovějších zprávách o tajemství Juščenkovy „otravy“ popisují pana Zimpfera jako „prezidenta“, nebo „šéfa“ kliniky Rudolfinehaus, ale lépe vlastně jeho postavení na klinice vystihuje výraz „administrativní šéf“. Jeho oficiální titul je prezident dozorčí rady. Vedoucí lékař kliniky, který na Juščenkův případ dohlížel a z první ruky byl o všem informován byl dr. Lothar Wicke. Ten minulý čas jsem použil proto, neboť dr. Wicke dal 9.prosince výpověď. Zdá se, že jeho skeptické vyjádření ohledně nedokázaných obvinění o „otravě“ mu velmi ublížilo na zdraví. Dr.Wicke po první Juščenkvě návštěvě kliniky Rudolfinehaus na tiskové konferenci obvinil nejmenované jednotlivce, kteří nejsou zaměstnanci kliniky, z šíření „medicínsky falzifikovaných diagnóz ohledně stavu pana Juščenka.“ Poukázal také na nedostatek důkazů, že by u kandidáta šlo o otravu, ať už záměrnou či neúmyslnou. Jenže toto z něho určitě neudělalo oblíbence skupiny kolem Juščenka.

Podle Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) což jsou přední německé noviny, reportér Emil Bobi z rakouského časopisu Profil zjistil, že dr.Wicke dostal četné výhružky smrtí a výstražná varování od Juščenkova klanu. Jak informují FAZ: „Potom dali Juščenkovi lidé Wickemu jasně najevo, že od teď by se už neměl vyjadřovat k této záležistosti, nebo (jak hovoří Wicke) „budou nuceni sáhnout k jiným prostředkům proti mně a proti nemocnici“.“Dr.Wicke v té době údajně dostával výhružky smrtí“. Ve vydání francouzského deníku Le Figaro z 10.prosince (přední francouzské noviny) se píše o gangsterské atmosféře v době Juščenkových pobytů v nemocnici Rudolfinehaus. Le Figaro popisuje i násilné roztržky na říjnové tiskové konferenci, na kterých měly podíl „velmi divné bezpečnostní síly se slovanským přízvukem.“ Profil píše, že na žádost ukrajinského parlamentu do Rudolfinehausu rakouské policisty chránit Juščenkovy lékařské záznamy a vlastně tu „prakticky došlo k srážkám“ s Juščenkovým doprovodem (ochrankou).

Podle Le Figaro Wicke řekl, že Juščenko se na něj hrubě obořil, že „kvůli němu prohraje v prezidentských volbách“. V této atmosféře hněvu začal dr. Wicke ustupovat, jak vysvětloval deníku Le Figaro: „To víte, mám dítě, takže chápete“. Na příkaz vídeňských úřadů byla přidělena dr. Wickemu ozbrojená ochrana. V konečném důsledku však dr. Wicke přeci jenom začal ustupovat požadavkům, aby svá prohlášení odvolal. Reakce dr. Zimpfera: „Lidé okolo Juščenka by nebyli rádi a použili by jiné prostředky.“ Aby dr. Wicke nemusel čelit „jiným prostředkům“, raději jednoduše rezignoval. A těžko ho za to vinit“.

Dr.Korpan – rozený Ukrajinec, který se na tiskové konferenci objevil po boku Zimpfera není zaměstnancem nemocnice Rudolfinehaus a podle FAZ měl dr.Wicke na mysli právě jeho, když říkal, že někdo šíří „medicínsky falzifikované diagnózy ohledně stavu pana Juščenka“. Dr.Korpan… je chirurg, není specializovaný odborník a přivezl si ho na první návštěvu kliniky sám Juščenko. Přesně podle orwellovského vzoru, dr. Wicke se ztratil, pokud jde o naše média, a dr.Korpana nyní všeobecně označují za „lékaře, který léčí Juščenka“.

Takže co vlasně Juščenkovi je? Za celou temnotou, která obestírá tento případ se skrývá nepochybná pravda a tu je třeba najít. Jenže s přihlédnutím na těžkou atmosféru zastrašování a všeobecně rozšířený postoj ve velké politice, kde otravu „potvrdili“ je víc než jasné, že co říká Juščenko a jeho západní spojenci, to pravdou není. Nejsem lékař, ale zdá se mi, že tu jsou i jiné faktory, které mohly přispět ke stavu Juščenkovy tváře, včetně životního stylu, atd. V každém případě platí, že Juščenko a jeho stoupenci otravují – tím, že nejprve šíří lži a potom se dožadují, aby se vyšetřování odložilo. Pokud Juščenko zvítězí, můžeme si být jistí, že pravda nikdy nevyjde najevo u soudu i když některé zpravodajské (ne-anglické) zdroje to popravdě odhalují jako podvod, kterým to také je.

V několika dalších týdnech budeme bezpochyby vystaveni bezduché mediální propagandě, ve které budou stále opakovat „oficiální“ historku – ve prospěch mezinárodního obecenstva a ukrajinských voličů – dokud to stejně jako v případě pověstných ZHN Saddáma Husajna a jeho neexistujícího spojení s Al-Kajdou, nevejde do dějin jako všeobecně přijímaná městská legenda. Jistě, fakta to je velmi neústupná věc, ale městské legendy se dají jistě užitečně využít.

Messin, 17.12.2004 ZDROJ: http://antiwar.com/justin/?articleid=4164

článek přeložil do slovenštiny www.prop.sk