Kauza ostřelovači – média a nové informace

globe-32299_960_720

Hlavní média minulý týden nekriticky hlásala důkazy nepodložená obvinění nových a nelegitimních „představitelů“ Ukrajiny na adresu bývalého prezidenta Janukovyče. Za všechny stačí připomenout seriózně se tvářící titulek z veřejnoprávní ČT24 : „Komise: střelbu nařídil Janukovyč“, který na obrazovkách svítil dlouhé minuty.

Bohužel, právě v této kauze bude zřejmě doslova a do písmene platit přísloví „Nevěř ničemu, dokud to nebude oficiálně popřeno.“ Jakákoliv absence důkazů zřejmě nezabrání hlavním médiím v poslušném lhaní a papouškování dalších a dalších lží. Je to smutné poznání, že právě v těchto nejdůležitějších věcech jsme nejvíce obelháváni.
Stačí sledovat současného zpravodaje ČT Pazderku na Krymu. Mezi místními lidmi se zřejmě už dávno profláklo, jak jsou jeho reportáže „nezávislé“ a proto jsou jeho vstupy často pod jejich „dohledem“, což reportér nese značně nelibě. Ano, Pazderkovy reportáže jsou vskutku nezávislé, jenomže na pravdě.
Už jste tady asi četli překlady článků „Střelba ostřelovačů v Kyjevě: lži versus pravda“ a „Záhadní ukrajinští ostřelovači“. Z nich mimo jiné vyplynulo, že budova, z níž se střílelo, byla pod kontrolou velitelů Majdanu.
Nyní se objevily další zajímavé informace. Ruský server Life News totiž citoval gruzínského generála Tristana Citelašviliho, který zná přesnou totožnost čtyř osob ze skupiny ozbrojených ostřelovačů. Jednalo se o muže, kteří byli příslušníky silové struktury, kontrolované exprezidentem Gruzie Michailem Saakašvilim. (Právo, 11.4. 2014).
Ano, právě tím Saakašvilim, který byl koněm Američanů v jimi podporované takzvané gruzínské „revoluci růží“. Saakašviliho vládnutí skončilo, podobně jako většiny Američany dosazených loutek, neslavně. Po omezování lidských práv a nepovedené, jím zahájené a také prohrané „válce s Ruskem“ prohrál volby a byl nakonec odejit. Posléze dokonce opustil zemi, kde mu už hrozila konkrétní obvinění. A kam jinam, než do USA kdepřednáší (!) mezinárodní vztahy na Tuftsově univerzitě.
Další, pro lháře ze současné „vlády“ v Kyjevě nepříjemná zpráva, přišla z německé televize WDR. Tam o oficiální verzi zapochyboval vysoce postavený žalobce zasvěcený do vyšetřování. „Moje výsledky se neshodují s tím, co vedení úřadu sdělilo na tiskové konferenci“, řekl.
Právnící oběti si zase stěžují, že nedostali od vyšetřovatelů žádné informace. „Neřekli, z jakých zbraní byly oběti zastřeleny, nedostali jsme se k lékařským zprávám, nevíme nic.“(Právo, 11. 4. 2014)
Je neuvěřitelné, že za takových okolností média bez mrknutí oka převzala verzi pučistů o Janukovyčově zapojení do střelby sniperů. Obličeje nových představitelů „demokratické“ Ukrajiny se střídají na obrazovkách jako nějaké nechutné masky a s prázdnými výrazy vydávají na povel nejrůznější účelová prohlášení v zájmu svých skrytých sponzorů.  Tu „premiér“, tu „prezident“, tu „ministr vnitra“, jakoby tato označení měla dodávat neexistující legitimitu.
Messin, 11. 4. 2014