Oděsa: ukrajinské Waco

globe-32299_960_720

Justin Raimondo, Antiwar.com

Vražda nejméně 38 lidí uprostřed kyjevské „protiteroristické“ ofensivy v Oděse minulý pátek odhalila pravou tvář fašistického režimu, který se chopil moci v Kyjevě – a západní média dělají všechno proto, aby zakryla pravdu.

Většina zpráv „hlavního proudu“ je nejednoznačná: „není jasné“ kdo je za to zodpovědný, říkají. Všichni údajně házeli Molotovovy koktejly, tak kdo může říct, čí vinou požár začal? A přesto tam někde venku je pravda. The Washington Post v sobotu napsal, že „podle policie bylo nejméně 31 mrtvých poté, co pro-kyjevští demonstranti naházeli Molotovovy koktejly do budovy, kde se držela pro-ruská skupina.“ Podle reportéra Howarda Amose z Guardianu požár vypukl v přízemí budovy odborů, kde se při útoku na budovu shromáždil pro-kyjevský dav a kde, jak poznamenává US Today„svědci a novináři uvedli, že po zapálení budovy s lidmi uvnitř dav křičel: sláva Ukrajině! a smrt nepřátelům!“.

Titulek US Today zněl „Oheň zabil 31 lidí v Oděse.“ Ale zabil je oheň – nebo lidé, co ho založili? A pojďme zpátky k poznámkám reportéra Howarda Amose, abychom zjistili, kdo bojuje v prvních liniích na pro-kyjevské straně. Proč? Je to Pravý sektor! Jsou v čele davu, stejně jako byli v pátek.

Pravý sektor je násilná neonacistická skupina, která sloužila revolučním předákům z Kyjeva jako úderné jednotky, když obsadila ukrajinské hlavní město a vyhnala ven Janukovyče a jeho stoupence. Jejich vůdce Jaroš je fašistický ideolog, který nedávno oznámil, že přesunul ústředí skupiny na východní Ukrajinu – scénu nedávných bojů.

Místní policie pod vedením Kyjeva podle všeho neudělala nic, když pro-kyjevský dav tančil v ulicích, zatímco budova hořela. Hasičům trvalo hodinu, než se dostali na místo.

Představte si to obráceně, pro-ruští by byli venku a pro-kyjevští uvnitř. John Kerry by byl na mrtvici a hrozil by Rusku vojenskou silou. Nicholas Kristof by požadoval bombardování Moskvy a neokonzervativci by to přirovnávali ke známého masakru na čínském náměstí Tiananmen.

Místo toho, co slyšíme od těchto lidí…nic, mlčení, vyhýbání se odpovědi, nejednoznačnost, všechno kromě pravdy.

Je to kyjevské Waco – opravdu perfektní analogie. Máme zde skupinu lidí, pro-ruských Ukrajinců, kteří byli v západním médiích tak démonizováni, že je tato masová vražda akceptovatelná, jakoby si ji oběti zasloužily. Byli popraveni vládními úředníky v Kyjevě – představte si ukrajinskou verzi Janet Reno (bývalá hlavní žalobkyně USA, pozn. Mess) – jedná ve shodě s americkými úředníky ve Washingtonu, který dal především nepochybně zelenou ukrajinské „protiteroristické“ operaci. Stejně jako masakr Waco, byla masová vražda v Oděse politickým aktem, který měl prokázat hrubou sílu státu – a posloužit jako varování pro ty, kteří se vzpírají jeho síle.

Bývalý švédský premiér Carl Bildt, horlivý zastánce kyjevského puče, roní na Twitteru kvůli Oděse krokodýlí slzy, tvrdíc, že pachatelé musí být „postaveni před soud.“ Přestože je pachatelem vlastně vláda a její pochybní přátelé z NATO, vypráví nám o znovuzrození „demokracie“ a „evropských hodnot“ na Ukrajině. A co víc, on to ví. Mezitím bojující kyjevští „aktivisté“ dotováni dolary amerických daňových poplatníků, poslali na Youtube naprosto nechutná a téměř nesledovatelná videa spálených těl v Oděse s titulkem: „Ruští teroristé zaživa upáleni“. Video bylo odesláno z účtu pod názvem „EuromaidanPR“ Tohle je „public relations“ na Ukrajině – oh, ale tihle teroristé jsou Rusové (nebo rusky mluvící Ukrajinci, pro upřesnění).

Jak se evropská média drží při informování o vraždění v Oděse zpátky, cítí se možná Bildt povinen to řešit. Američtí činitelé se drží zpátky ještě více: reakce amerického ministerstva zahraničí je taková, že síla použitá při ukrajinské „protiteroristické“ operaci byla „přiměřená a rozumná“ – dokonce i když počet obětí v Oděse stoupá.

To je naprosto šokující. Obvykle je propaganda Washingtonu jemnější, : i když brání nejvíce represivní režimy na světě (Saúdskou Arábii, Egypt, Etiopii, Bahrajn, atd) je tu snaha vyvážit to konstruktivní kritikou. Tady ne: místo toho jsme zpracováváni k přijetí směšně obscénní představy, že podpálení budovy plné lidí je „přiměřenou“ reakcí na poptávku po ….regionální autonomii.

Co se s těmi lidmi děje? Je to hloupost, nebo něco více promyšleného?

První fází Američany koupené a placené změny režimu na Ukrajině bylo vytvoření „lehké síly“. To znamenalo mobilizaci vhodných místních „aktivistů“, kteří by mohli pro-evropsky a proti-rusky působit v ulicích. Do ukrajinské opozice byly nality miliony pod záminkou „prosazování demokracie“ – a když bylo dost lidí v ulicích, začala další fáze kampaně – militarizace.

Pravý sektor skočil do boje, který vyústil v útok proti vládním budovám a porušení příměří zprostředkovaného Evropskou unií, které mělo udržet stávající vládu výměnou za omezení pravomocí prezidenta. Mluvčí amerického ministerstva zahraničí Victoria Nuland neproklínala Evropany ze zbytečného důvodu: pořád stáli v cestě plánům strýčka Sama, které se měly ještě plně rozvinout.

Nejprve „podpora demokracie,“ potom – teror.

Podpálení budovy odborů v Oděse mělo poslat východním Ukrajincům a za nimi strojícím Rusům zprávu : co máme v úmyslu podnikat. A nejsou to jen úřady v Kyjevě, vydávající tato varování. Vzhledem k tomu, že za nimi stojí Spojené státy: je tu důvod, proč se šéf CIA John Brennan klidně objevil v Kyjevě těsně před masakrem v Oděse.

Bez ohledu na to, jak se západní média snaží překroutit Oděsu jako morálně dvojznačnou „tragédii“ nás fakta vedou k jedinému nevyhnutelnému závěru: byla to masová vražda, za kterou jsou kyjevští revoluční předáci a jejich američtí loutkovodiči přímo zodpovědní. Stručně řečeno, je to válečný zločin.

Dovoluji si tvrdit, že je to nový typ válečného zločinu, kdy na jedné straně pachatelé vinu popírají, a na druhé straně se k tomu hrdě hlásí. Proč tihle EuromaidanPR posílají hrůzná videa spálených těl na server Youtube? Proč americké ministerstvo zahraničí prohlašuje, že krvavá ukrajinská „protiteroristická“ operace byla „přiměřená“?

Na začátku jsem se domníval, že celá tahle snaha o změnu režimu na Ukrajině byla jen naprostou hloupostí ze strany našich bezradných vůdců ve Washingtonu, kteří neměli ani tušení, jaké temné síly vypouštějí. Nicméně v průběhu doby, jak se krize stupňovala, a naše ministerstvo zahraničí bránilo stranu Svoboda – hlavní faktor v „prozatímní vládě“ – proti plně odůvodněným obviněním, že jsou to fašisté, začal jsem se ptát. Proč by vláda Spojených států měla působit jako obhájce strany, která sleduje ideologickou linii zpátky je Stěpanu Banderovi, nacistickému kolaborantovi, jehož „povstalecká armáda“ popravila ve Lvově 6.000 Židů? Jak jí mohla charakterizovat jako stranu s „moderními“ názory?

Je vždy chyba podceňovat schopnost Washingtonu ohledně zla. Ve zpětném pohledu je jasné, že vždycky věděli, koho a co vypouštějí. Není to ignorace historických zvláštností a – pro většinu Američanů – nepředstavitelné jedovaté nenávisti, co uvolnilo ruce našim machinacím na Ukrajině. Washington dobře ví, co dělá a dělá to tak jako tak.

Jedna poslední věc: už jsem dříve zmínil, že ruská „invaze“ na Krym byla nekrvavá: žádné oběti, žádná úmrtí, žádné významné škody na majetku. Pokud se jednalo o „invazi“, pak se díváme na úplně nový druh „války“. Nyní se podívejte na kyjevskou invazi na východní Ukrajinu, která se nazývá „protiteroristická“ kampaň. Nemyslím si, že někdo sečetl všechny ztráty, ale určitě jsou nyní ve stovkách.

A pachatelé násilí jsou většinou stoupenci pučistů v Kyjevě. Z opravdového vojenského osazenstva vyslaného do neklidných regionů dobrá polovina přešla na druhou stranu, nebo jinak vypadla z boje. Skuteční bojovníci jménem režimu jsou davy organizované Pravým sektorem, který se ve skutečnosti stal polooficiální paží ukrajinských „sebeobranných“ sil , trochu jako naše Národní garda. Ukrajinský parlament většinou hlasů schválil vůdce Pravého sektoru Jaroše jako zástupce šéfa Rady národní bezpečnosti, ale byl vetován exekutivou. Nevypadalo by to dobře. Kdo přesto ještě pochybuje o Jarošově práci, minimálně neoficiální, stačí se podívat na videa z konfliktu na východní Ukrajině a přečtěte si reportáže přicházející odtamtud.

Třetí fáze kyjevské kampaně teroru: útoky Pravého sektoru v samotném Rusku. Ano, a můžete říct, že tady jste to četli jako první…

Překlad Messin, 5.5. 2014

Zdroj: http://original.antiwar.com/justin/2014/05/04/odessa-ukraines-waco/