Kdo vraždí civilisty v Doněcku? Média mlží, ale realita zakrýt úplně nejde

globe-32299_960_720

 Na Ukrajině vládne už nějakou dobu křehké příměří. Podle dohody měly obě strany stáhnout těžké zbraně do vzdálenosti 15km od bojové linie. Přesto se stále střílí. Jedná se o přestřelky hlavně v okolí města Doněck a jeho letiště.

Ukrajinská armáda u doněckého letiště neustále drží úzký pruh území, jakýsi výběžek, který je relativně blízko středu města. Zásobovaní jsou každodenně po jediné silniční komunikaci. Zbytek Doněcku je přirozeně pod kontrolou vzbouřenců, kteří jsou zakopáni relativně blízko od pozic ukrajinské armády. Jedná se pouze o stovky metrů. Protože jsou tedy obě strany od sebe velmi blízko, měla by ukrajinská armáda střílet hlavně po blízkých pozicích vzbouřenců.

Přesto neustále přicházejí zprávy o dopadech granátů do obytných čtvrtí a centra města, kde umírá množství civilistů. Realita je totiž taková, že u letiště jsou umístěni polští žoldnéři a elitní jednotky Pravého sektoru, kteří bez ohledu na příměří každý den odpalují smrtící munici na mírový střed města. Ukrajinská armáda jim navzdory mírové dohodě navýšila těžkou výzbroj. Tito zločinci odpalují granáty na civilní čtvrti a tak neustále terorizují obyvatele města. Kromě zabíjení lidí ničí infrastrukturu města, včetně vodovodních potrubí a rozvodů elektřiny do obytných čtvrtí.

Zprávy o tomto dění jsou v našich médiích opatrné a zamlžené. Například v článku od ČTK na serveru České noviny, který uveden ve zdrojích. Posuďte sami, jak lze o výše uvedeném informovat, aniž přímo poukážete na viníka.

 

Messin, 9.10. 2014

Zdroje:

http://www.ceskenoviny.cz/svet/ukrajina/zpravy/v-okoli-doneckeho-letiste-dnes-zahynulo-dalsich-sedm-lidi/1132489

Vladimír Diviš: O čem se rozhoduje na doněckém letišti? Právo, 7.10.2014

 

 

Přidej komentář jako první k "Kdo vraždí civilisty v Doněcku? Média mlží, ale realita zakrýt úplně nejde"

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*