Videa, fotografie a propaganda

globe-32299_960_720

Média se v posledních dnech zabývají videem, na kterém je vidět zastřelení několika Muslimů záhadnou jednotkou „Škorpióni“. Toto video dodala Natasa Kandic – známá srbská aktivistka, která má v Bělehradu organizaci placenou přímo Washingtonem. Podle médií toto video dokazuje „genocidu 7,500 muslimských mužů a chlapců“ ve Srebrenici a přímé zapojení Miloševiče do těchto zločinů. Co na tom, že v Haagu žádné takové spojení dokázáno nebylo. Nápadné je spíše načasování „objevu“ tohoto dokumentu. Návštěva Carly DelPonte, blížící se desáté výroční „masakru“ ve Srebrenici, a k tomu všemu Haag nemá na Miloševiče v této souvislosti nic. O dopadení Karadžiče a Mladiče ani nemluvě. Dále má video zřejmě také vyvinout tlak na Srbsko, aby přijalo blížící se imperiální amputaci Kosova.

V souvislosti s výše zmíněným videem lze připomenout, že na tržištích v Bosně se prodávají videa daleko hrůznější – muslimští extremisté na nich krutě mučí a často i odřezávají hlavy. Známé jsou také fotografie členů UCK, kteří drží odřezané hlavy Srbů. Jedním z lidí, kteří podobná videa natáčel, je i bývalý muslimský velitel Srebrenice Naser Orič. Svým „videem“ se pochlubil i jednomu západnímu novináři. Podrobnosti o tom můžete najít zde. Muslimský vrah a gangster Naser Orič ze Srebrenice zůstává za mřížemi. Dnes tribunál v Haagu zamítl jeho žádost o zproštění obžaloby. Obvinění se týká zvěrstev spáchaných na srbských obyvatelích poblíž bosenské enklávy Srebrenica v letech 1992 a 1993. Obvinění zahrnuje vraždy, mučení, ničení vesnic a loupení.

Orič, oblečen v černém obleku, poslouchal obvinění s vážnou tváří. V případě usvědčení mu hrozí až doživotí.

Již zesnulý muslimský vůdce Izetbegovič (přítel Václava Havla) osobněOričovi udělil nejvyšší vojenské vyznamenání „zlatou lílii“.

Mučení zajatců zahrnovalo mlácení železnými tyčemi, ocelovými trubkami, baseballovými pálkami, vynucené trhání zubů kleštěmi apod.

I když to není součástí obvinění (!), mnoho Srbů viní Oriče za zabití asi 2000 Srbů z vesnic v okolí Srebrenice, včetně takzvaného „krvavého vánočního“ masakru z ledna 1993, kdy zemřely ve vesnici Kravice tucty žen a dětí.

Messin, 8.6. 2005

© 2016 eStránky.cz