Šéf mise OSN v Kosovu přiznává, že problém organizovaného zločinu ohrozí budoucnost provincie

globe-32299_960_720

Mezinárodní správce Kosova Harri Holkeri dnes varoval Kosovany, že nebude-li vyřešen problém organizovaného zločinu v provincii, může to ohrozit její budoucnost.

Na jihu provincie byl minulý týden brutálně zabit zločinci kosovský policista. Holkeri prohlásil dnes na jeho pohřbu, že organizovaný zločin představuje velkou hrozbu a vláda i obyvatelé Kosova musí udělat všechno proto, aby zákony byly dodržovány.

Toto prohlášení plně vystihuje bezradnost mezinárodního společenství a také jeho neschopnost omezit moc organizovaného albánského zločinu, který ovládá zemi naplno od odchodu jednotek jugoslávské armády v roce 1999. Mezinárodní společenství si svou podporou UCK ještě více zkomplikovalo situaci. Všem byla dobře známa skutečnost, že UCK je financována především organizovaným zločinem. Od roku 1999 jugoslávská armáda již nehlídá hranice s Albánií a zločinná síť má usnadněnou činnost.

 

/zdroj ČTK+internet/

Přidej komentář jako první k "Šéf mise OSN v Kosovu přiznává, že problém organizovaného zločinu ohrozí budoucnost provincie"

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*