David Klimeš i Patrik Kaizr manipulují v dnešním MF Plus při psaní o Kosovu

globe-32299_960_720

Barevný časopis MF Plus, který dnes vyšel /č.12/2004/ se věnuje na několika stránkách posledním událostem v Kosovu. Se zájmem jsem tady začal listovat tímto poměrně novým periodikem.

Hned úvodní sloupek šéfredaktora Patrika Kaizra obsahuje první menší manipulaci /hádejte v čí prospěch/ . Kaizr zde píše: „Hořely pravoslavné kostely, muslimské mešity, domy Albánců i Srbů“. Pokud pomineme fakt, že mešity hořely pouze dvě a obě v Srbsku, zatímco srbských kostelů v Kosovu shořelo několik desítek, je tu ještě jedna další věc. Kaizr bezostyšně píše, že hořely domy Albánců!!! Tohle je už jasná zlovolná manipulace, protože naprosto žádný zdroj se nezmiňuje ani o jednom vypáleném albánském domě!

Dalším článkem, který následuje je Quo vadis, Kosovo od Davida Klimeše. Hned v úvodu Klimeš píše: „Po celé jihosrbské provincii Kosovo vzplály jak ortodoxní kostely, tak muslimské mešity“ Zde Klimeš bezostyšně lže, protože v Kosovu neshořela při nepokojích žádná mešita, ale pouze desítky ortodoxních kostelů. Pouze dvě mešity byly zapáleny ve vnitřním Srbsku, jako reakce na albánské běsnění, ale ani jedna v Kosovu!!!

Klimeš také píše: „Po celé zemi se začaly pohybovat zradikalizované žhářské tlupy. Jejich členové měli v rukou kameny, ale i granáty, pozůstatky z krvavých balkánských válek, které vedly k rozpadu Jugoslávie“. Klimeš zde neuvádí jakéže etnikum nám vlastně tvoří tyto tlupy. Proč? Už mě unavuje pořád opakovat to samé.

Právě zranění člena česko-slovenského praporu KFOR ale nutí Klimeše napsat: „Ti se aktivně zapojili do ochrany Srbů před rozezleným davem Albánců“. Nakonec došlo na moje slova, která jsem tu napsal před několika dny. Nasazení našich vojáků v Kosovu by mělo brzdit proti-srbskou propagandu v našich médiích. Zatím se jim to i přes snahu některých našich novinářů alespoň částečně daří…

 

/messin, 26.3.2004/

Přidej komentář jako první k "David Klimeš i Patrik Kaizr manipulují v dnešním MF Plus při psaní o Kosovu"

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*