Bývalý člen UCK byl v Bělehradě obviněn z válečných zločinů

globe-32299_960_720

(Bělehrad, 18.1.2005) Srbský prokurátor pro válečné zločiny obvinil kosovského Albánce a bývalého člena UCK Antona Lekaje z únosu a zavraždění skupiny svatebních hostů romské svatby v roce 1999 na jihovýchodě Kosova.

Lekaj byl zatčen už minulý rok v Černé Hoře. Prokurátor ho viní z toho, že se během let 1998-99 podílel na únosech, mučení a vraždách několika osob nealbánské národnosti. Pokud bude usvědčen, hrozí mu až 20 let vězení.

Obžaloba uvádí, že Lekaj a další členové UCK zadrželi skupinu jedenácti Romů – účastníků svatby a odvezli je do hotelu v Djakovici. Tam je čtyři hodiny velmi krutým způsobem mučili a sexuálně zneužívali. Čtyři z nich potom zavraždili.

Anton Lekaj byl přitom členem ozbrojené skupiny, která patřila přímo pod velení nynějšího kosovského “premiéra” Ramushe Haradinaje.

ZDROJ: http://www.serbianna.com/news/2005/01040.html

 

Výše popsaná událost nám ilustruje, jak neuvěřitelně brutální skupinou byla západem podporovaná albánská UCK. Zatímco hlavní média se v roce 1999 předháněla v démonizování Srbů a zásahy jugoslávské armády proti těmto výborně a draze vyzbrojeným teroristům označovala za “etnické čistky”, tak se UCK dopouštěla těch nejtěžších zločinů a vraždila a unášela lidi všech národností, kteří v Kosovu žili, včetně Albánců. Sami Albánci měli a dodnes mají z těchto extremistů strach. V Kosovu dodnes vládnou, jak jsem již podrobně psal zde: http://sweb.cz/messin/kosovomafie.html

Messin, 20.1. 2005

Přidej komentář jako první k "Bývalý člen UCK byl v Bělehradě obviněn z válečných zločinů"

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*