Mezi supy slétajícími se na imperiální lup v Kosovu je i náš ČEZ, který už konzultoval s Albrigthovou

globe-32299_960_720

Nedávno jsem četl v časopisu Týden (č.1/2006), že energetický holding ČEZ si najal bývalou americkou ministryni zahraničních věcí Madaleine Albrightovou. Má pro něj prý „lobbovat“ na Balkáně. Ta se podle časopisu Týden „těší úctě kosovských Albánců, ale Srbové a ostatní Slované v regionu jí nemohou přijít na jméno.“ Vy, co pravidelně čtete mé stránky asi tušíte proč.

Včera se objevila v tisku další zpráva, která už přímo konkretizuje „zemi,“ kam chce ČEZ expandovat. Je to ukradená srbská provincie Kosovo. V deníku Právo (19.1.2006) se můžeme mimo jiné dočíst, že „v Kosovu se chystá privatizace velkých podniků. Významné akvizice v zemi chystá například energetický koncern ČEZ.“ DnešníHospodářské noviny (20.1.2006) už jsou konkrétnější: „šéf ČEZ Martin Roman byl v listopadu členem delegace premiéra Paroubka a měl individuální nabitý program. V Kosovu je totiž ke koupi elektrárna Obilič, která kdysi zásobovala třetinu Balkánu, a v té oblasti jsou obrovské zásoby uhlí.“

A je to tady, supi se slétají na nešťastnou provincii, které je podle rezoluce RB OSN č.1244 stále součástí státu Srbsko a Černá Hora (dříve Jugoslávie). Privatizace podniků a pozemků v Kosovu tedy není ničím jiným, nežli „krádeží státního majetku“, jak to prohlašuje i nynější „prozápadní“ vláda v Bělehradě.

Více o privatizaci podniků a pozemků v okupovaném Kosovu jsem psal už v roce 2004 zde: http://sweb.cz/messin/neilm.html

Messin, 20.1. 2006

Přidej komentář jako první k "Mezi supy slétajícími se na imperiální lup v Kosovu je i náš ČEZ, který už konzultoval s Albrigthovou"

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*