Již druhý zadržený velitel UCK propuštěn na svobodu na příkaz šéfa mise OSN v Kosovu

globe-32299_960_720

Ve Slovinsku byl na základě zatykače Interpolu 22.10.2003 zadržen bývalý velitel UCK Agim Ceku. Interpol vydal zatykač na podnět Srbska a Černé hory za zločiny jichž se UCK dopouštěla v Kosovu v letech 1998-99. Vraždy a mučení mnoha srbských i albánských civilistů, dále vraždy srbských policistů – to vše jsou zločiny týkající se Cekua. Srbský ministr spravedlnosti Batic potvrdil, že požádá o Cekuovo vydání.

23.10.2003 byl ale Agim Ceku propuštěn opět na svobodu, stejně jako před několika měsíci Hasim Thaci, kterého zadržela maďarská policie na letišti v Budapešti. Šéf OSN v Kosovu Harry Holkeri zaslal slovinskému mistrovi dopis, ve kterém ho upozorňuje, že v Kosovu od roku 1999 rozhoduje pouze správa OSN, nikoli srbské úřady.

Nevůle „mezinárodního společenství“ zatknout a soudit Cekua a hlavně bývalého nejvyššího šéfa UCK Hasima Thaciho je očividná. Agim Ceku je v současnosti velitelem „Ochranného sboru Kosova /TKM/ Tento sbor je složen výhradně z bývalých členů UCK, kterou se západ snažil marně odzbrojit. Úkolem TKM jsou „humanitární a záchranné práce v Kosovu“. Skutečnosti, že UCK byla financována organizovaným zločinem a rozsévala teror, aby vyvolala odezvu srbských ozbrojených sil nedávají TKM příliš mnoho důvěryhodnosti.

Pokud by Hasim Thaci stanul před soudem, vyšla by naplno najevo podpora západu teroru UCK /zbraně, výcvik, finance/. Zároveň by tím bylo přiznáno, že Thaci je obyčejný kriminálník, který se dopustil řady zločinů. Tyto skutečnosti však zatím vzhledem k zásahu NATO v Kosovu a bombardování celé Jugoslávie na základě vylhaných důvodů nesmí být oficiálně přiznány…

Obrazek

Na snímku Hasim Thaci – nazývaný miláček Albrightové s bývalou ministryní zahraničí USA

Přidej komentář jako první k "Již druhý zadržený velitel UCK propuštěn na svobodu na příkaz šéfa mise OSN v Kosovu"

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*